Click here to revoke the Cookie consent

Aan de slag als TEAMkracht? Dit zijn 7 voordelen van werken via een uitzendbureau.

Gepubliceerd op: 23-02-2023

Aan de slag als uitzendkracht? Dit zijn 7 voordelen van werken via een uitzendbureau

Werken via een uitzendbureau kent vele voordelen. Wil je binnenkort aan de slag als uitzendkracht? In dit artikel zetten wij de zeven grootste voordelen voor uitzendkrachten uiteen én lees je welke voordelen een uitzendbureau voor werkgevers oplevert!

Voordelen voor uitzendkrachten in de bouw

Een van de voornaamste redenen waarom steeds meer mensen kiezen om voor een uitzendbureau te werken is de flexibiliteit. Bij een uitzendbureau kan je vaak kiezen of je voor een aantal weken, of voor langere periode aan het werk wilt. Maar naast een hoop flexibiliteit zijn er nog veel andere voordelen, hier wat voorbeelden:

1. Werken op de leukste locaties

Uitzendbureaus zijn meestal actief in één of meerdere regio’s in Nederland. Dit geeft jou de vrijheid als medewerker om te kiezen voor een bureau dat actief is in jouw regio. Doordat een uitzendbureau een groot netwerk heeft met verschillende soorten opdrachten en werkgevers is het een stuk makkelijker solliciteren voor jou als TEAMkracht. Scheelt je ook weer een hoop sollicitatiebrieven schrijven!

2. Leer nieuwe mensen kennen!

Naast het grote netwerk en aanbod aan verschillende banen, leer je dus ook veel nieuwe mensen kennen. Door met deze verschillende mensen te leren omgaan en werken leer je ook veel over jezelf. Het is dus niet alleen goed voor de persoonlijke ontwikkeling, ook je netwerk krijgt er een boost van.

3. Wij helpen je op weg

Als je zelf moeite hebt met het vinden van een baan of solliciteren niet je sterkste kant is, dan kan een uitzendbureau je helpen. TEAM Personeel weet precies waar opdrachtgevers naar op zoek zijn. Én wij kunnen je helpen met je CV. Mocht je dus op zoek zijn naar handige tips om te solliciteren of wil je iemand die je helpt tijdens een sollicitatieproces, dan is een uitzendbureau dé oplossing.

4. Dezelfde voorwaarden als een vaste werknemer

Als uitzendkracht geniet je van dezelfde voorwaarden als een medewerker van het inlenende bedrijf. Dit heet de inlenersbeloning, lees hier meer over de inlenersbeloning.

Maak eerst een goede afweging van alle voor- en nadelen voordat je een keuze maakt. Ben je nieuwsgierig geworden naar de mogelijkheden? Bekijk dan onze vacaturepagina

5. Professionals in arbeidsvoorwaarden

TEAM Personeel is gespecialiseerd in het bemiddelen tussen werkgever en werkzoekende, dit betekend dat wij altijd op de hoogte zijn van de wet- en regelgevingen, CAO’s én hebben wij altijd antwoord op jouw vragen.

6. Bedrijfskleding & gereedschap

Onze werknemers zijn voorzien van nette en praktische bedrijfskleding; denk aan een werkjas, truien, shirts, broeken en schoenen. Ook krijg je van ons een helm, veiligheidsbril en gehoorbescherming. In het kennisbankartikel van Ronald lees je meer over onze bedrijfskleding en PBM’s.

Als vakkracht heb je uiteraard gereedschap nodig. Als je via TEAM Personeel werkt, krijg je een Makita-tas, gevuld met elektrisch gereedschap.

7. Laagdrempeligheid staat voorop

Wij staan voor laagdrempeligheid; geen keuzemenu’s of moeilijke termen.

Als TEAMkracht krijg je een vast contactpersoon, je kan voor vragen altijd bij hem of haar terecht. Lees hier meer over ons TEAM.

Voordelen voor werkgevers die personeel via het uitzendbureau inhuren

Ook werkgevers kunnen hun voordeel doen met een flexibele kracht via een uitzendbureau. Zo kan een uitzendbureau helpen het tekort aan personeel op te vangen. Mocht je als werkgever klussen in de wacht hebben staan, omdat je met een tekort aan personeel kampt, dan is een uitzendbureau een slimme oplossing. Ook bij klussen waar specifieke kennis voor nodig is kan een uitzendbureau helpen. Zij beschikken namelijk over een uitgebreid personeelsbestand met uiteenlopende specialismen. Tevens heb je als werkgever geen risico’s zoals verzuimkosten. Wil je als werkgever meer weten over onze werkwijze en beschikbare TEAMkrachten? Neem dan even contact met ons op.