Click here to revoke the Cookie consent

KENNISbank 


Wij wisten het ook niet, dus hebben we het voor je opgezocht en op een rijtje gezet. Alles wat jij wil weten op één plek.

Kwartaalcontrole TEAM Zzp

Kwartaalcontrole bij ZZP'ers door TEAM Zzp

Bij TEAM Zzp voeren we ieder kwartaal een uitgebreide check uit bij onze ZZP'ers. Deze controle is essentieel om ervoor te zorgen dat alle zelfstandigen voldoen aan de benodigde wettelijke en interne eisen. 

Kennisbank 2

Bouw en infra in 2024: Anticiperen op Veranderingen en de Actuele CAO

Wat staat er te gebeuren in de bouw- en infrasector in 2024? Hoe ziet de huidige CAO eruit en welke ontwikkelingen zijn van belang? Dit zijn de thema's die in deze sector spelen en waar je rekening mee moet houden.

Timmermannen die werken via TEAM Personeel met jubileumsshirt

Wanneer kan ik salaris verwachten?

Wanneer kan je bij TEAM Personeel je salaris verwachten in 2024? In dit artikel leggen we precies uit wanneer je het salaris uitbetaald krijgt.

Drinkflessen van TEAM Personeel

Ontdek jouw toekomst in de bouw: BBL-Opleidingen bij TEAM Personeel

Bij TEAM Personeel geloven we in het ontwikkelen van talent en het creëren van mogelijkheden voor groei en succes. Daarom bieden we verschillende BBL-opleidingen aan voor ambitieuze toekomstig-timmermannen die een carrière in de bouwsector ambiëren. BBL is een afkorting voor "Beroeps Begeleidende Leerweg". In deze onderwijsvorm combineer je werken en leren: je krijgt praktijkervaring bij een erkend leerbedrijf en volgt tegelijkertijd theoretische lessen op school.

Geboorteverlof

(Aanvullend) Geboorteverlof en Ouderschapsverlof

Hoera! Je kindje is geboren! Misschien wel de mooiste dag van je leven. We kunnen ons voorstellen dat je dan niet meteen bezig bent met werk. Heb je al nagedacht over verlof of ga je gewoon door met werken? Hierbij een overzicht van de opties op verlof.

Ziekmelding TEAM Personeel Ziektewet

Ziek bij TEAM Personeel

Bij ziekte meldt je je zo snel mogelijk ziek bij TEAM Personeel. Doe dit voordat je werkdag begint uitsluitend telefonisch op: 050-313 6365. Kun je jezelf om medische redenen niet zelf ziek melden, laat iemand anders dit dan doen. Het is niet toegestaan om dit via Whatsapp, e-mail etc. te doen. Ga je ziek naar huis, dan meld je dit direct bij TEAM Personeel.

Uitgedokterd; TEAM Personeel werkt samen met Uitgedokterd. Zij zullen je begeleiden tijdens jouw ziekteperiode.

 

Timmermannen van TEAM Personeel

Wat doet een Bouwvakhelper?

Een Bouwvakhelper, ook bekend als bouwhulp of bouwopruimer, is een belangrijke schakel in de bouwsector. Wat deze rol inhoud, lees je in dit artikel!

TEAM Portaal inloggen

Hoe kan ik mijn uren indienen in het portaal van TEAM?

In dit artikel lees je hoe je uren kan indienen in ons portaal.

Stijgend pensioen

Veranderingen in Pensioenwet: Toetredingsleeftijd verlaagd naar 18 jaar

Er staat een ingrijpende verandering op stapel in het Nederlandse pensioenlandschap die van toepassing zal zijn op alle werkenden. Vanaf 1 januari 2024 wordt de toetredingsleeftijd voor pensioenopbouw verlaagd van 21 naar 18 jaar. Deze wijziging geldt ook voor pensioenfonds StiPP.

Feestdagen 2024

Feestdagen, wanneer worden ze doorbetaald?

Ze kunnen om verschillende redenen zijn, zoals voor religie, cultuur of om belangrijke gebeurtenissen in ons land te herdenken. Maar wanneer en welke feestdagen worden nou precies doorbetaald door TEAM Personeel? 

Logo Van Google Authenticator

Opnieuw instellen tweestapsverificatie met Google Authenticator

Lees hier stap voor stap hoe je de code opnieuw invult en hoe je daarmee inlogt op ons TEAM Portaal.

Teambouw Uitzendorganisatie - Euroborg Groningen

TEAM Personeel bestaat dit jaar 20 jaar!

Op 3 november 2023 vieren we het 20-jarig jubileum van TEAM Personeel. Gedurende de afgelopen twee decennia hebben zich talloze gebeurtenissen voorgedaan die we hebben samengevat in een tijdlijn.

Timmerman werkt aan hout met een decoupeerzaag

Wat doet een renovatietimmerman?

Renovatietimmermannen spelen een essentiële rol in de bouw- en renovatiesector. Ze zijn verantwoordelijk voor het herstellen, verbeteren en transformeren van bestaande gebouwen en structuren. In dit artikel verkennen we de taken en verantwoordelijkheden van een renovatietimmerman en hoe zij bijdragen aan het succes van renovatieprojecten.

Werken Als Isolatiemonteur

Wat doet een isolatiemonteur?

Een isolatiemonteur is een professional die verantwoordelijk is voor het installeren, repareren en onderhouden van isolatiematerialen in gebouwen en constructies. De belangrijkste taak van een isolatiemonteur is het verbeteren van de thermische en akoestische isolatie van een gebouw, waardoor energie-efficiëntie wordt bevorderd en geluidsoverlast wordt verminderd.

 

PU Producten

Veilig Werken met PU-producten: De nieuwe certificeringsvereiste voor vakkrachten

Als vakkracht is het belangrijk om veilig te werken met PU-producten, zoals bijvoorbeeld polyurethaanschuim (PUR), lijm, lak, verf en vernis. Hier heb je per 24 augustus 2023 verplicht een certificaat voor nodig.

TEAM Portaal inloggen

Instructies voor het instellen van tweestapsverificatie met Google Authenticator TEAM portaal

Wij gebruiken Google Authenticator app voor een betere beveiliging van jouw persoonsgegevens. Lees hier hoe je dit instelt voor het TEAM portaal.

Jan-Willem die vertelt over zij-instromen

Zij-instromen naar de bouw? Lees het verhaal van Jan Willem!

Steeds meer mensen maken op latere leeftijd de switch naar de bouw. Zo is Jan Willem Gispen (46) in oktober 2022 begonnen aan de opleiding tot timmerman nadat hij meer dan vijftien jaar werkte in een leidinggevende functie.

Welke Administratieve Verplichtingen Heb Je Als Zzp’er?

Welke administratieve verplichtingen heb je als zzp’er?

Als zzp’er ben je verantwoordelijk voor je eigen administratie en boekhouding. Zelf de administratie doen? Deze onderdelen mogen niet ontbreken:

2023 05 30 Kennisbank; Aansprakelijkheidsverzekering Afbeelding Website

Aansprakelijkheidsverzekeringen voor zzp'ers in de bouw en techniek: dekking, aansprakelijkheid en premie

Als ZZP'er is het belangrijk om jezelf te beschermen tegen financiële risico's. Een aansprakelijkheidsverzekering is de oplossing, lees hier meer

VCA Opleiding

VCA Basis, VCA VOL en GPI: wat betekent het en waarom is het belangrijk als je in de bouw werkt?

VCA Basis, VCA VOL en GPI, weet jij wat ze betekenen? Voor iedereen die meer wilt weten over deze certificaten hebben wij een handige uitleg:

Teampersoneel Lobkevalefotografie 2833 (1)

Bouw aan je toekomst: leer en werk als timmerman bij TEAM Personeel!

Wil jij als (leerling) timmerman aan de slag zodat je kunt werken aan toffe bouwprojecten? Bij TEAM Personeel helpen we je graag op weg.

Drinkflessen van TEAM Zzp

Zzp bemiddeling of tussenkomst? Dit zijn de verschillen!

Meer weten over zzp bemiddeling en zzp tussenkomst? Lees hier alles over de voordelen en verschillen

Nieuwe bedrijfswagen van TEAM Personeel (Mercedes Citan)

Aan de slag als TEAMkracht? Dit zijn 7 voordelen van werken via een uitzendbureau.

Werken als uitzendkracht in de bouw heeft zo zijn voordelen. Wil je weten of deze manier van werken ook bij jou past? Wij zetten de voordelen van werken via een uitzendbureau voor je op een rij. Lees ze hier:

Abol met een decoupeerzaag en schroefmachine van Makita

Wat doet een timmerman?

Ben je erg handig met je handen en vind je het leuk om aan verschillende projecten te werken? Dan is het vak timmerman wellicht iets voor jou

Zo gaat TEAM Personeel met jouw gegevens om

Zo gaat TEAM Personeel met jouw gegevens om

Team Personeel werkt geheel volgens de richtlijnen van de AVG, wat dat precies betekent voor jou? Dat lees je hier!

Een spaarvarken die geld spaart door loonheffingskorting

Loonheffingskorting? Dit is wat je moet weten!

Start je binnenkort met een nieuwe baan? Dan heb je in veel gevallen recht op loonheffingskorting. Lees hier wat dat inhoudt

Wat is de inlenersbeloning?

Wat is de inlenersbeloning?

Ga jij binnenkort als uitzendkracht aan de slag bij een bouwbedrijf? Of ben je al werkzaam als uitzendkracht in de bouw? Dan kom je in aanmerking voor de inlenersbeloning. Dat betekent dat je recht hebt op hetzelfde loon als vaste werknemers van het bouwbedrijf. Van toeslagen en vergoedingen tot werktijden. In dit artikel leggen we je alles uit wat je moet weten over de inlenersbeloning.

Timmerman - TEAM Personeel B.V. - Groningen

Veilig werken in de bouw

Als vakkracht in de bouw ben jij verantwoordelijk voor je eigen veiligheid. In een sector waar een ongeluk al snel in een klein hoekje zit, moet je als vakkracht extra goed opletten. Daarnaast is het natuurlijk ook professioneel als je weet waar je allemaal op moet letten.

Stappenplan Om Zzp'er Te Worden

Zzp’er in de bouwsector? Deze 12 stappen helpen je op weg!

In de bouw is er momenteel veel vraag naar zzp’ers. Of dat nou is als schilder of timmerman, dat maakt niet uit. Wil je officieel als zzp’er aan de slag, dan zijn er wel een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Zaken die je eerst op orde moet hebben voordat je écht kunt beginnen. Welke zaken dat zijn vertellen we je in dit artikel.

Bouwhelmen TEAM

Werken met kledingpunten en PBM’s bij TEAM Personeel

Als je aan slag gaat in bepaalde sectoren, denk hierbij aan de bouw of in de metaal, dan heb je goede werkkleding nodig. Ook staat natuurlijk de veiligheid voorop en hier horen persoonlijke beschermingsmiddelen natuurlijk ook bij!

Uitleg over Inkomsten uit dienstverband en een WW-uitkering

Inkomsten uit dienstverband en een WW-uitkering

Je hebt met inkomstenopgave aan het UWV te maken wanneer je een WW-uitkering ontvangt en daarnaast inkomsten hebt uit dienstverband. Als je dus werkt via TEAM Personeel, dan heb je dus inkomsten en moet je dit opgeven bij het UWV. Hoe bereken je dit, wat is SV-loon en wanneer moet je het opgeven?

Zzp'er in de bouw (1)

Welke eisen stellen wij aan de zzp'er

Aan de slag als ZZP’er via TEAM Zzp? Dan zijn er een paar eisen waaraan je eerst moet voldoen. Denk aan gereedschap, vervoer, verzekering etc.

Wat is BTW verleggen en hoe doe ik dat?

BTW verlegd: regeling voor ondernemers en zzp’ers

Heb jij weleens van btw-verlegging gehoord? Met name ondernemers en zzp’ers in de bouw maken hier gebruik van. In dit kennisartikel leggen we je precies uit wat btw-verlegging is, hoe het werkt én in welke situaties je hiermee te maken kan krijgen.

Zzp'er die een factuur maakt

Factuureisen voor ondernemers en zelfstandigen

Aan de slag als ZZP'er? Zo stel je de perfecte factuur op!

Uitleg over PAWW

PAWW: Wat is het en wat verandert er voor uitzendkrachten?

Werk je voor een uitzendbureau? Dan heb je sinds 1 augustus 2022 met PAWW te maken. In dit blog lees je wat het is, en wat er voor je gaat veranderen.

Wat is reserved billing? Hoe kan ik het toepassen?

Reversed Billing: Wat is het en wat zijn de voordelen voor zelfstandigen?

Werk je als ZZP’er, dan moet je er zelf voor zorgen dat de zaken financieel op orde zijn. Wil je minder administratieve werkzaamheden? Reversed billing kan je hierbij helpen. Lees hier meer:

Nieuwtje Corona

Verlopen bericht

TEAM volgt de richtlijnen van het RIVM en adviseert dan ook om de website van het RIVM goed in de gaten te houden.

 

In verband met de huidige situatie omtrent het coronavirus hebben ook wij maatregelen genomen.

Ons kantoor blijft uiteraard telefonisch voor jullie bereikbaar, om op die manier de kwaliteit te waarborgen voor onze TEAMkrachten en opdrachtgevers die jullie van ons gewend zijn.

 

Moving

TEAM heeft per 10 februari 2020 een nieuw adres:

Stavangerweg 23-26

9723JC Groningen