Click here to revoke the Cookie consent

Werken met kledingpunten en PBM’s bij TEAM Personeel

Gepubliceerd op: 28-11-2022

Werken met kledingpunten en PBM’s bij TEAM Personeel

Als je aan slag gaat in bepaalde sectoren, denk hierbij aan de bouw, schilders of in de metaal, dan heb je goede werkkleding nodig. Ook staat natuurlijk de veiligheid voorop en hier horen persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM's) natuurlijk ook bij!

  • Werkkleding

Ga je aan de slag voor TEAM Personeel, dan heb je te maken met ons kledingpuntensysteem. In de CAO Bouw en Infra staat een vergoeding voor kleding voorgeschreven voor werknemers die werken in de bouw. Dit mag ook in de vorm van punten uitgekeerd worden. Met die punten kun je vervolgens kleding bestellen.

Werkkleding kan niet zomaar gegeven worden, want dan wordt dit gezien als verkapt loon, of loon in natura. De Belastingdienst vindt dan dat hierover belasting betaald moet worden. Om dit te voorkomen is er een uitzondering gemaakt. Als er een bedrijfslogo op het kledingstuk geplaatst wordt, dan wordt dit gezien als kleding die gebuikt wordt voor het werk, en dan mag het wel.

  • Kledingpunten, hoe werkt het?

Het werkt eigenlijk heel simpel. Een punt representeerd een bepaald bedrag. Het bedrag uit de CAO Bouw en Infra en een bedrag dat wij zelf bijleggen. Daarnaast krijgt elk kledingstuk een aantal punten toegekend gekregen.

Voor 1 gewerkte dag, wordt 1 punt verdient. Er valt dus normaliter 5 punten per week te verdienen, van uitgaande dat er in het weekend niet gewerkt wordt.

Wanneer je genoeg punten bij elkaar hebt verzamelt, dan kan je kleding bestellen! Als voorbeeld. Op dit moment een T-shirt +-6 kledingpunten waard. En goede dikke winterjas is +-60 kledingpunten waard.

  • Starterspakket nieuwe werknemer

Dit hebben wij op dit moment nog niet, maar we zitten er sterk over na te denken om een starterspakket in te voeren voor werknemers die net begonnen zijn bij ons. In het begin is het toch lastig om snel punten te verdienen, je kan best veel kleding nodig zijn als je start. En wij vinden het natuurlijk ook leuk dat een werknemer in kleding loopt met ons logo erop.

  • Kledingpakket TEAM Personeel

Wij hebben een uitgebreid kledingpakket samen gesteld. De bekendste merken kunnen wij allemaal leveren. Denk hierbij aan Mascot, Santino, Grisport, Emma, Dassy en ga zo maar door. Om eenheid te creëren hebben wij een aantal kledingstukken bij elkaar verzamelt en deze kunnen door online in te loggen besteld worden, maar kunnen ook door ons voor je besteld worden. Dit kan het gehele jaar, en naar vrije keuze. Natuurlijk hebben wij hierin wel een adviserende rol, vooral vanwege het aantal te besteden punten.

  • Persoonlijke Beschermingsmiddelen

Ook wel PBM’s genoemd. Wat valt hier allemaal onder. Denk hierbij aan beveiliging voor ogen, hoofd, gelaat, oren, handen en voeten. Maar ook valbeveiliging valt onder PBM’s.

Wij spreken per opdrachtgever af wat door ons geleverd wordt, en wat er door de opdrachtgever geleverd wordt.

  • Werkschoenen

Maar werkschoenen zijn toch ook PBM’s? Dat klopt inderdaad. Maar er is ook een grijs gebied. Er staat namelijk niet gespecificeerd welke werkschoenen hiervoor worden bedoelt. Dit kunnen schoenen zijn van mindere kwaliteit, maar ook van topkwaliteit. TEAM heeft er voor gekozen om kwaliteitsschoenen te verstrekken. Daarom hebben wij ook besloten dit met korting mee te nemen met de kledingpunten. Schoenen zijn belangrijk en je hebt niets aan goedkope schoenen, en uiteindelijk zere voeten.

  • Huis aan huis bezorging

Je hebt kleding besteld, maar waar wordt dit geleverd. Dat is naar eigen keus. Het is geheel gratis om het pakketje thuis te laten bezorgen. Er kan ook voor gekozen worden om het op te halen bij ons op kantoor. In sommige gevallen ook handig als er niemand thuis is overdag. Ook leuk om even bij te praten en een bakje koffie te doen.

 

-> Wil je ook in werkkleding van TEAM Personeel aan de slag? Kijk nu op de VACATUREpagina voor alle actuele uitdagingen die wij klaar hebben staan voor jou!