Click here to revoke the Cookie consent

Instructies voor het instellen van tweestapsverificatie met Google Authenticator

Gepubliceerd op: 27-07-2023

Aanmaken account TEAM portaal: Hoe stel ik tweestapsverificatie in?

We willen graag jouw aandacht vestigen op een belangrijke wijziging met betrekking tot de beveiliging van ons online portaal. Vanaf 03-08-2023 is het verplicht om tweestapsverificatie in te stellen en een nieuw wachtwoord te kiezen. Deze maatregel is bedoeld om een extra beveiligingslaag toe te voegen en het risico op ongeautoriseerde toegang tot jouw account te verminderen. In dit artikel leggen we stap voor stap uit hoe u tweestapsverificatie kunt instellen met behulp van de Google Authenticator app.

Stap 1: Download de Google Authenticator app

Stap 2: Maak een sterk eigen wachtwoord aan

• Log in op je account op ons online portaal.
  • Bedenk een nieuw, sterk wachtwoord. Let op: dit moet volgens de nieuwe normen:
    • Minimaal 15 tekens;
    • Minimaal 1 hoofdletter;
    • Minimaal 1 kleine letter;
    • Minimaal 1 getal;
    • Minimaal 1 speciaal karakter, bijvoorbeeld: ! @ # $ % ^& *.
    • Vervolgens wordt er gevraagd om tweestapsverificatie.

Stap 3: Scan de QR-code / vul de code in

• Open de Google Authenticator app op je mobiele apparaat.
  • Kies in de app voor de optie "Instelsleutel instellen".
  • Vul de code in die je ziet op HelloFlex. Klik op ‘’Controleer’’.

Stap 4: Log in op je account

Log in op je account met je nieuwe wachtwoord.

Daarna vraagt het om een code. Deze wordt gegenereerd in de Google Authenticator app. Kopieer de code vanuit de app en plak hem in de browser.

Stap 5: Vertrouw de browser voor 30 dagen

Nadat je de code hebt ingevuld, kun je de optie ‘’de komende 30 dagen deze browser vertrouwen’’ aanklikken indien gewenst. De browser waar je nu op hebt ingelogd is nu 30 vertrouwd. Mocht je op een andere plek inloggen, dan moet je dit opnieuw instellen.

Belangrijke informatie:

• Je hoeft slechts één keer per 30 dagen te verifiëren (per browser).
  • Met tweestapsverificatie kan niemand anders toegang krijgen tot je account, aangezien dit gekoppeld is aan jouw eigen mobiele apparaat.

Voor opdrachtgevers: Als je niet in staat bent om bijvoorbeeld uren te accorderen, bijvoorbeeld in de bouwvak of andere vakantie, en gaat een collega dat doen? Dan verzoeken wij u de naam, emailadres en mobiele nummer van de desbetreffende collega door te geven. Dan zullen wij een mail sturen om een eigen account aan te maken.

Vragen en ondersteuning: Als je vragen hebt of ondersteuning nodig hebt bij het instellen van tweestapsverificatie met Google Authenticator, kan je contact met ons opnemen via telefoonnummer 050 313 63 65. Ons team staat klaar om je te helpen!

We waarderen jullie medewerking en inzet om de beveiliging van je account te verbeteren. Met tweestapsverificatie kun je met een gerust hart gebruik blijven maken van ons online portaal.

Wil je meer weten over AVG en hoe wij met jouw gegevens omgaan? Lees dan ons kennisbankartikel Zo gaat TEAM Personeel met jouw gegevens om.