Click here to revoke the Cookie consent

Bouw aan je toekomst: leer en werk als timmerman bij TEAM Personeel!

Gepubliceerd op: 10-05-2023

Bouw aan je toekomst: leer en werk als timmerman bij TEAM Personeel!

Wil jij graag aan de slag als timmerman zodat je later zelfstandig een woning kunt bouwen of aan andere mooie bouwprojecten kan meewerken? Bij TEAM Personeel ben je aan het juiste adres! Wij helpen graag bij het bouwen aan jouw toekomst, in dit blog vertellen we je precies hoe.

Leren via TEAM Personeel: een BBL-opleiding tot timmerman

Leren en werken bij TEAM Personeel is eenvoudig geregeld, namelijk via een BBL-opleiding. BBL staat voor Beroeps Begeleidende Leerweg. Tijdens een BBL-opleiding werk je bij een erkend leerbedrijf in de bouwsector én volg je daarnaast een opleiding aan een ROC of een ander erkend opleidingsinstituut. Gedurende je opleiding krijg je zowel theoretische als praktische kennis en vaardigheden aangeleerd. De nadruk ligt op de praktijkervaring die je opdoet tijdens je werk bij het leerbedrijf. Zo werk je dus al in de bouwsector terwijl je aan het leren bent. Wat je precies leert? Alle basisvaardigheden die nodig zijn om een ​​professionele timmerman te worden. Je leert onder andere:

 • Tekeningen lezen en interpreteren: Als timmerman moet je in staat zijn om te begrijpen hoe de verschillende onderdelen van een constructie samenkomen en hoe je deze onderdelen moet plaatsen.
 • Veiligheid op de werkplek: Je leert hoe je veilig werkt met gereedschap en apparatuur, maar ook hoe je risico's vermijdt op de werkplek.
 • Houtbewerking: Je leert hoe je verschillende soorten hout kunt bewerken met verschillende gereedschappen, zoals zagen, schaven, boren en frezen.
 • Bouwtechniek: Je leert de principes van constructie en bouwtechniek, zoals de verschillende soorten constructies, het maken van dakconstructies, het plaatsen van ramen en deuren, en het bouwen van trappen.
 • Materialen en gereedschappen: Je leert over de verschillende soorten hout en bouwmaterialen, en hoe je deze materialen moet gebruiken in combinatie met specifiek gereedschap.

Het grootste voordeel van werken en leren middels een BBL-opleiding is dat je direct al jouw kennis en vaardigheden kan toepassen in de praktijk. Dit geeft je een voorsprong op anderen die bijvoorbeeld alleen een theoretische opleiding hebben gevolgd. Bovendien is het ook een stuk makkelijker om vragen te stellen aan de timmermannen waarmee je samenwerkt. En laten we eerlijk zijn, het is ook fijn om tijdens je opleiding een salaris te verdienen. Ben je benieuwd naar hoeveel je gaat verdienen als leerling timmerman? Neem dan contact met ons op.

Dit zijn de voordelen van werken en leren bij TEAM Personeel

Bij TEAM Personeel profiteer je van een aantal voordelen wanneer je werkt en leert via een van onze BBL-trajecten. Allereerst val je onder de inlenersbeloning van de CAO Bouw & Infra. Dit betekent dat je een goed salaris krijgt conform de geldende cao-afspraken. Daarnaast bouw je via TEAM Personeel pensioen op bij het BPF Bouw, het pensioenfonds voor de bouwsector.

Naast een prettig pensioen kun je rekenen op aanvullende praktijkinstructies en persoonlijke begeleiding. Het is natuurlijk erg fijn als je vragen aan iemand kan stellen. Wij zorgen er daarom voor dat je goed wordt ingewerkt en begeleid op jouw leerwerkplek. Op die manier werk je aan je vakinhoudelijke én persoonlijke ontwikkeling. Ook bieden wij een VCA-training en -examen aan. Met dit diploma leer je alles over veilig en gezond werken op de bouwplaats. Maar dat is nog niet alles, een VCA-diploma wordt namelijk door veel werkgevers verplicht gesteld. Ga je dus bij TEAM Personeel aan de slag, dan heb je gelijk een VCA-diploma op zak.

Natuurlijk mag een handgereedschapsset met essentieel gereedschap zoals een duimstok, handzaag, steekbeitelset, schaaf en een waterpas niet ontbreken. Kwalitatief gereedschap is vaak prijzig, maar kies je voor een BBL-opleiding bij TEAM Personeel, dan krijg je al dit gereedschap van ons. Als kers op de taart kun je ook professioneel elektrisch accugereedschap van Makita, handgereedschap en goede werkkleding verwachten. Kortom, wij bieden je een compleet pakket aan wanneer je als timmerman wil werken en leren in de bouwsector.

Hier nog even de voordelen van werken en leren bij TEAM Personeel op een rijtje:

 • Je valt onder de inlenersbeloning van de CAO Bouw & Infra;
 • BPF Bouw pensioen;
 • 25 vakantiedagen + 20 roostervrije dagen;
 • Feestdagen worden uitbetaald;
 • 8,33% vakantiegeld;
 • Aanvullende praktijkinstructie en persoonlijke begeleiding;
 • Begeleiding op de leerwerkplek;
 • VCA training en examen;
 • Handgereedschap, bestaande uit: een gereedschapskist, duimstok, handzaag, steekbeitelset, schaaf, vlechttang, klauwhamer, schroevendraaierset en een waterpas.
 • Professioneel elektrisch accugereedschap van Makita.

 Werken en leren bij TEAM Personeel?

Heb je interesse om je aan te melden voor deze ople iding of heb je nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We staan klaar om met je in gesprek te gaan en samen de mogelijkheden te bespreken.